Over de voorstellingen

De afgelopen maanden hebben Stichting Avrasya en Stichting Haags Theaterhuis met vrouwen uit Iran, Turkije, Roemenië, Nederland en Turkmenistan een marathon – theater - voorstelling gemaakt over hun verhalen van migratie. Verhalen hoe zij naar Nederland zijn gekomen. Verhalen over huiselijk geweld, groeiend zelfbewustzijn en vrouw-zijn. Omdat een aantal vrouwen nauwelijks Nederlands spreken, spelen er Nederlandstalige amateur-actrices mee, die hen een Nederlandse stem geven. Er staan geïsoleerde vrouwen op het toneel die voor het eerst met hun verhaal naar buiten treden. Beide voorstellingen worden tweetalig gespeeld, in het Nederlands en in het Turks.

 

Verborgen Parels/ Sakh Inciler is gebaseerd op persoonlijke verhalen, deels opgetekend door mevrouw Gulsumser Kalender Tezcan. Beide voorstellingen worden begeleid door de Turkse zangeres Serenad Bayraktar van Muziekcentrum 1001 Nachten.

Regie ligt in handen van Stephanie Hermes van Haags Theaterhuis, dramaturgie is gedaan door Erna van Den Berg van Het Nationale Theater.

 

Speeldata

De voorstellingen worden gespeeld op zaterdag 23 nov, zondag 24 nov en maandag 25 nov in theater De Vaillant. Maandag, de 'Internationale Dag voor de Uitbanning van Geweld tegen Vrouwen' (International Day for the Elimination of Violence against Women), speelt overdag.

Over Avrasya en Haags Theaterhuis

Stichting Avrasya bevordert de emancipatie en integratie van de in Nederland wonende vrouwen uit de Zwarte Zee streek. Uitgangspunten voor de op emancipatie en integratie gerichte activiteiten zijn:

o            Het herkennen van de culturele achtergronden en maatschappelijke normen en waarden van de eigen groep en die van de Nederlandse samenleving

o            Onderlinge samenwerking en uitwisseling tussen autochtone en allochtone vrouwen (groepen)

o            Verbondenheid door begrip voor sociaal-maatschappelijke diepgang en overtuiging.

  • Black Facebook Icon

© 2019 by Festival Grand Bazaar