Over Rafet el Roman

Hij gaf zijn eerste optredens in 1988. In 1992 werd hij door Saarlaendischer Rundfunk Radio uitgeroepen tot "Beste artiest van het jaar". In 1994 ontving hij de Media Artist Award in het Cultureel Festival van Frankfurt. In augustus 1995 keerde hij terug naar Turkije en bracht zijn eerste soloalbum uit. Het album Gençliğin Gözyaşı (The Tears of the Youth) verkocht meer dan een miljoen keer met hits als Sorma Neden, Seni Seviyorum en Amerika.

 

In oktober 1997 bracht hij zijn tweede album En Güzel Günler Senin Olsun (Have The Most Beautiful Days) uit.

 

In 1998 bracht hij zijn eerste soloalbum uit in Europa. In 1998 speelde hij in de film Propaganda met grote sterren uit de Turkse filmgeschiedenis zoals Kemal Sunal en Metin Akpınar. In mei 1999 had hij een enorm succes met zijn derde album Hayat Hüzünlü (Sorrowful Life).

In 2000 kreeg hij zijn acteerdebuut en was hij de hoofdrolspeler in de bioscoopfilm Offside (Dar Alanda Kısa Paslaşmalar) met co-ster Müjde Ar. 

 

Hij bracht zijn 6e album, Sürgün (Exile), in de zomer van 2004 uit en dit album verkocht het beste. Het album was een van de favoriete albums van 2004 met veel hitnummers.

 

In de zomer van 2005 bracht hij het zevende album Kalbimin Sultanı (The Sultan of My Heart) uit ter ere van zijn 10e jaar. Het album werd na de eerste release de bestseller. Hij ontving de MÜ-YAP "Golden Butterfly", POPSAV "The Most Successful Pop Singer of the Year". In de zomer van 2006 bracht hij het album Gönül Yarası (Heart Pain) uit.

  • Black Facebook Icon

© 2019 by Festival Grand Bazaar